|
Stanislav Cintavý

BLMF Winter Cup 2022 privíta rekordných 32 tímov, víťazi však budú až dvaja!

BRA

Po dvojročnej prestávke, ktorú zapríčinila pandémia sa BLMF vrátila so svojou vlajkovou loďou mimo sezóny, BLMF Winter Cup-om.

Organizátori turnaja sa rozhodli pre rekordnú účasť a preto sa v aktuálnom ročníku predstaví až 32 tímov a to nielen z Bratislavy. Zápasy sa odohrajú na troch ihriskách v DOME ŠPORTU a prvé duely začnú už od 08:15.

BLMF však prišla s novinkou, ktorá potešila väčšinu zúčastnených. Turnaj je rozdelený do dvoch "výkonnostných" kategórii. Od rána sa budú odohrávať súboje v skupine BASIC, kde je 20 mužstiev, od 12 hodine sa pridá skupina ELITE, kde je 12 tímov, ktoré účinkujú v najlepších súťažiach malého futbalu, či futsalu.

KATEGÓRIA BASIC BEZ VÝRAZNEJŠIEHO FAVORITA

Zaujímavé zápasy čakajú divákov aj v kategórií BASIC. Žrebovalo sa len z jedného koša, pričom mužstvá RIŇOŠI, FC BPN GIRLS, FC BPN "B" a COERVER INTRO boli nasadené ako "jednotky" do skupín. Zaujímavosťou je, že v tejto sekcii sa predstaví aj niekoľko ženských tímov, ktoré okorenia súboje. Ako si s touto časťou turnaja poradia tradičné tímy ako INTER GLOBUS, ENGERAU BOYS "B" či MAGIC bude zaujímavé sledovať. Viacero prihlásených celkov sú veľkou neznámou a nie je vylúčené, že prekvapia aj celkovým víťazstvom.

Odhadnúť kto by mohol siahať po trofeji je náročné, papierovo by to mohli byť Rinosi, či Coerver Intro, ale kľudne aj niekto z tímov, ktoré neúčinkujú v BLMF. BASIC začína o 8:15, hrá sa v štyroch 5-členných skupinách pričom postupujú z každej štyria najlepší so osemfinále. 

 

ELITA NASTÚPI NA POLUDNIE, TOP 6 Z BLMF NECHÝBA


Veľké derby zápasy v malom futbale sa presunú do haly. A že sa bude naozaj na čo pozerať, potvrdilo aj vyžrebovanie. Celá elitná šestka na čele s radujúcimi majstrami AC N3M, finalistami PAPALALULU, či bronzovými MENEŽERMI. K tomu ak pridáme tradične silných FC BPN, mladý celok INTER BA či nekompromisné MYSTERY MFC, máme namiešané na celkom slušné futsalové popoludnie. Elitu si vyskúša známe meno, aktuálne štvrtý tím MSR 2022 7EDMA PATRIOTI. Avšak ani tieto mužstvá nebudú mať jednoduchú cestu za víťazstvom.

V skupine "X" to bude napäté od začiatku. Najvyššie nasadený tím FC BPN sa stretne so svojimi priateľmi, no zároveň rivalmi FC ENGERAU BOYS. Paradoxom je, že obe mužstvá spolu úzko spolupracujú vo futsale, na BLMF WINTER CUP sa stretnú proti sebe už v skupine. FK Šport je tradičným účastníkom bratislavských futsalových súťaží a preto budú taktiež zaujímavým a ťažkým súperom. Mladí Interisti sa preslávili ich "nekonečnou" kondíciou, otázkou ostáva, ako sa dokážu preorientovať na halové prostredie.

Skupina "Y" vyzerá navonok ako najľahšia pre favoritov z PAPALALULU. Tí síce nastúpia s najväčšou pravdepodobnosťou s hráčmi s veľkými futsalovými skúsenosťami, na čele s Gagičom, no netreba zabúdať na Menežeris, kde je taktiež niekoľko zaujímavých a kvalitných futsalových borcov. Kto sleduje BLMF asi vie, že Galacticos asi nebude patriť medzi favoritov, no je veľmi pravdepodobné, že sa tím posilní o futsalistov a tým pádom môžu byť zaujímavým celkom, ktorý môže zamiešať poradie v tabuľke. Dvory United, ktoré účinkuje v Toplige bude chcieť favoritov potrápiť. 

Posledná skupina "W" bude veľkou výzvou aj pre majstrov BLMF AC N3M. Kvalitou nabité mužstvo J.Holeša nemá veľké skúsenosti s futsalom, napriek tomu je to najväčší favorit na postup priamo do 1/4finále z 1.miesta. To si však musia poradiť s chlapcami z MYSTERY MFC, ktorí majú v kádri niekoľko futsalistov pôsobiacich v 2.SFL . AC Glóbus síce nebojuje posledné roky o najvyššie pozície, avšak nikto nevie s akou zostavou prekvapia na tomto turnaji. Čerešnička na torte bude mimobratislavský mančaft 7EDMA PATRIOTI. Tí majú na krku pomyselnú "bramborovú" medailu z posledných MSR 2022.

Vyhrať turnaj v kategórií ELITE bude náročnejšie ako sa zdá. Zo skupiny totiž postupujú všetci. Prví v skupinách a najlepší na druhom mieste hneď do ¼ finále, ostatné sa o postup pobijú v 1/8 finále. A tam môže naraziť kosa na kameň.

 Kto má aké šance je ťažko určiť. Okrem iného záleží aj na zostavách, ktoré pripravia manažéri na tento turnaj. V ELITE kategórií je väčšina mužstiev zložená práve z futsalistov, čo nám napovedá kvalitnú futsalovú nedeľu.

V každom prípade ponúkame fanúšikom peknú futsalovú nedeľu. :-) 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 1 14:3 3
2. FCR FC Riňoši 1 5:2 3
3. MEN Menežeris 1 7:5 3
4. ENG Engerau Boys 1 5:4 3
5. PAP Papalalulu 1 3:2 3
6. ACN AC N3M 1 2:3 0
7. AFC AFC Oravan 1 4:5 0
8. BAR Baroňáci 1 5:7 0
9. SHA The Shadows 1 2:5 0
10. ALL All Star 1 3:14 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 4 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
4. BPN Milan Nestorik 2 Gólov
5. BPN Patrik Juhos 2 Gólov
6. FCR Jakub Paštinský 2 Gólov
7. ENG Roman Rusnák 2 Gólov