|
Ivan K.

Po zákaldnej časti #3: Papalalulu, dlho nič a potom tí ostatní

BRA

V BLMF sa tvorí veľká štvorka, ktorá v rovnakom zložení ukončila minulú sezónu, ktorá bola najdlhšia v histórií. Zatiaľ čo Papalalulu sa stáva hegemónom v súťaži, N3M sa snaží už druhý rok prežívať. Podarí sa niekomu z trojice FC BPN, MYSTERY MFC a N3M poraziť, už s najväčšou pravdepodobnosťou víťaza skupinovej fázy, Papalalulu? Pozreli sme sa na elitnú štvorku našej súťaže.


AC N3M - 4. MIESTO

Po základnej časti sa na "zemiakovej" pozícií umiestnilo mužstvo, ktoré sa už niekoľko mesiacov trápi a postupne sa dostáva do problémov, ktoré boli ešte pred rokmi nepredstaviteľné. Pred sezónou požiadalo vedenie tímu o hrací deň nedeľu a aj napriek súhlasu všetkých tímov sa nepodarilo o kvalitný reštart mužstva. Úvod súťaže mužstvo J.Holeša zachytilo, výhry nad Pudingáčmi, Engerau Boys a RK Academy ukázali možný návrat na stratené pozície. V 4.kole rozstrieľali Galacticos a so 42 strelenými gólmi (viac ako 10 na zápas) ukázali svojím súperom, že N3M je späť. Prvá strata bodov prišla až v 5.kole proti Mystery MFC. Zápas bol špecifický , keďže Mystery MFC odmietlo odložiť zápas na požiadanie svojho súpera a v duely sa teda nezúčastnilo niekoľko hviezd jedného či druhého mužstva. Na niekoľko dní pokazené vzťahy oboch manažérov sa dali dokopy, no mužstvo N3M žiaľ trpelo ďalej. Nasledovalo veľmi ťažké obdobie, kedy mužstvo muselo odohrať dohrávky. Situácia sa dostala do bodu, kedy N3M muselo odohrať až 3 zápasy za sebou , avšak v skrátenej e (30.minút). V tomto statočnom trojboji si pripísali do tabuľky 4 a stále boli v hre medzi TOP 6. Ich následná výhra nad Menežeris potvrdila pozíciu a postup medzi elitou mali v suchu. Následne prišla prehral s Papalulu, kedy manažér Holeš vyskúšal niekoľko nových hráčov, no ich nezohratosť bola viac ako vidieteľná . Základnú časť zakončilo mužstvo nenastúpením na zápas s FC BPN, čo znamená, že na ich vzájomný zápas si musíme stále počkať.

Pohľad redakcie:

Bratia Mašulovičovci, Marek Rigo, Tomáš Bočkay, Samuel Antálek, Adam Fronc, Adam Nedorost, Roman Kollár,... a mohli by sme pokračovať. To je len pár futbalovo zvučných mien, ktoré má na súpiske J.Holeš. Ich sila sa prejavila dva, či tri roky dozadu, keď v podobnej zostave rozdávali debakle svojím súperom. Žiaľ, tento rok ich na zápasoch v tomto zložení nevidíme viac ako rok. Aktuálny ročník sa musí manažér tímu popasovať s veľkým počtom zranených,s prestupmi niekoľkých svojich hráčov do profesionálnych klubov a s ďalšími problémami. Tím však funguje ďalej, chcenie hráčov je veľké, problémom tímu nie je nezáujem hráčov hrať za N3M. J.Holeš avizoval o zmenách v tíme, ktoré chce riešiť už tento ročník. Môže sa spoľahnúť a svoju liaheň v "B" mužstve. Práve ich rezerva je v 2.lige medzi TOP mužstvami. Veríme, že sa opäť časom dočkáme veľkých zápasov s BPN či PAPALALULU, ktoré boli ozdobou malého futbalu v BA. Tím N3M patril a stále patrí medzi mužstvá, ktoré majú miesto na minifutbalovej mape a na vysokých priečkach.

 

MYSTERY MFC - 3.MIESTO

Pre niekoho prekvapujúce umiestnenie, no pre nás celkom jasne vyústenie postupného zlepšovania tímu v minulých sezónach. Po minuloročnom nešťastnom 4.mieste si mužstvo okolo kapitána M.Tomana dalo ako každý rok za cieľ minimálne vyrovnať tento úspech aj v aktuálnom ročníku. Ich úvod bol celkom kostrbatý. Výhra nad RK, ktorá síce bola o 6 gólov, no nebola taká jednoduchá, prehra s Menežeris o gól v zápase, ktorý patril k ozdobe kola a tesná výhra nad Engerau Boys, kde "kúzelníci" nevyhrali vďaka kvalitnému výkonu, ale skúsenostiam, ktoré za roky v malom futbale získali. Prišlo však obdobie, kdy im žreb prisúdil smotánku a to hneď za sebou. Najprv s Papalalulu hrali vyrovnaný súboj, ktorý v poslednej 10-minútovke nezvládli a prehrali 6:10. O týždeň neskôr nastúpili v derby proti svojím najväčším rivalom. Tam začal tím Ivana Křížka hrať až od stavu 0:3 , keď dovtedy nedokázali vystreliť ani do priestorov brány svojho súpera. Duel dostal grády a minútu pred koncom bol stav nerozhodný. Záver Mystery MFC nezvládlo a nakoniec prehrali 4:6. To bola zároveň posledná prehra a odvtedy si mužstvo pripisovalo len víťazstvá. Ich a gradovala až do konca súťaže a so 78 strelenými gólmi sú tretím nejlepším ofenzívnym mužstvom. Sledovanie tohto mužstva môže byť ešte celkom zaujímavé. Tím kontrolovaný kontroverzným manažérom dokonca vycestovalo aj na MSR, čo spôsobilo veľké prekvapenie pre mnohých činovníkov v malom futbale.

Pohľad redakcie:

Ak si pozrieme káder tímu vidíme tam zaujímavé mená. Ich ofenzívna sila Vajdík-Almáši nie je jediná vec, na ktorú sa môže Ivan Křížek spoľahnúť. Kúzelníci majú aj defenzívu dobre poskladanú. Veľká strata bude pre mužstvo vážne zranenie D.Paxnera, ktorý bol spolu s Mriglotom a Tomanom základným kameňom v obrane, no zároveň jeden z top strelcov mužstva. Silou tímu je však chémia, ktorá spôsobuje, že aj nenápadný no dôležití hráči zaberú za tím aj v prípade absencie svojich hviezd. Tomuto celku pomáha aj gradujúca a brankára Součeka, ktorý je v mužstve od samého začiatku fungovania a momentálne je jedným z najlepších brankárov v lige. Ďalším pozitívom je neskutočná práca v pozadí mužstva. Sociálne siete, fotografie, reporty, stále sa rozširujúci funclub či teambuildingy mužstva patria k ozdobe ligy. Mužstvo MYSTERY MFC vie taktiež každým rokom prekvapiť na prestupovom trhu, ich silnou stránkou sú aj spoločné aktivity mimo ligy ako aj postupný záujem hráčov z iných celkov na pôsobenie v ich mužstve. Môžu sa oprieť aj o sponzorov a hlavného partnera, ktorým im zabezpečuje potrebné veci. Negatívum je horkokrvnosť ich manažéra. Jeho vyjadreniami a rozhodnutiami sa dostáva do otvorených konfliktov a veľakrát si nedáva servítku pred ústa. Môžme však povedať, že celok sa oficiálne udomácnil medzi širokou špičkou malého futbalu v Bratislave.

 

FC BPN - 2.MIESTO

Tím S.Cintavého sa po základnej časti umiestnil na druhej pozícii. A nie náhodou. Síce s rovnakým počtom bodov ako tretie Mystery, no s lepším skóre a vzájomným zápasom budú štartovať do nadstavby z lepšej pozície. Káder tohoto už legendárneho tímu tvoria viacerí bývalý reprezentanti jako aj súčasný kapitán slovenského výberu I.Buchel. Po prvých troch kolách to vyzeralo, že BPN si tento rok doslova odtrpí, keďže si z nich pripísali len 3 aj to s vtedy trápiacim sa s Galacticos. Nakoniec to však vyzeralo ako len slabý rozbeh. Od toho momentu totiž BPN začalo vyhrávať všetko. Do konca základnej časti sa našiel už len jeden súper, na ktorého nemali recept a to PAPALALULU, s ktorým prehrali 5:7, pričom v zápase boli miestami aj lepším tímom. Zaujímavosťou je, že aj napriek tomu, že 1.BLMF je každým rokom ťažšia (účinkovaním nových kvalitných mužstiev, s ťažším átom súťaže,..), tím FC BPN sa neustále drži medzi tímami, ktoré sú najväčšími favoritmi na titul. Minulý ročník skončili na druhom mieste a tento rok si určite budú chcieť tiež vziať medailu. To ich však ešte čaká dlhá cesta, zakončená nevyspytateľným PLAY OFF.

Pohľad redakcie:

Vyzerá to tak, že v mužstve našli nového "Félixa". Len 22-ročný Matúš Šlehofer je momentálne najlepším strelcom a to nastúpil len na polovicu zápasov. Je to presne typ hráča, na ktorom môže mužstvo stavať do budúcna. Ale ani Félix nie je ešte na dôchodku a svojimi 12 gólmi straší svojich súperov ako z čias jeho najväčšej slávy. Spomenúť treba aj Milana Nestoríka, ktorý je veľmi dôležitým členom základu BPN. Veľkou výzvou pre klub bude omladenie kádra. Práve hráči ako Šlehofer, či Nestorík môžu byť základný kameň okolo ktorého sa postaví omladené mužstvo. Ivan Buchel svojími skúsenosťami môže stále pomôcť , tak ako Erik Szabo.  Zaujímavou a silnou dvojicou je aj Jáger - Zelenák a taktiež je zaujímavý aj nákup zavalitého útočníka Šimona Chalányho. Kostru mužstva dopĺňajú stálice Dominik Vanek, či Atilla Csollei ako aj nová akvizícia Patrik Chamilla.  Výhodou mužstva je aj spoločný tím vo futsale. Ich zohratosť je vidieť aj na ihrisku a veľakrát si s tým súperi nevedia poradiť. Ich silnou stránkou sú skúsenosti. Veľa hráčov hralo vo výberoch a reprezentácií. FC BPN je legenda v malom futbale a je to jedno z mala mužstiev ktoré vydržalo roky rokúce patriť medzi špičku a nielen v Bratislave. Taktiež je zaujímavé, že FC BPN je jediné bratislavské mužstvo, ktoré sa zúčastnilo všetkých Majstrovstiev Slovenska vo svojej histórií a z jedným zlatom a dvoma strebrami bude asi veľmi dlho trvať kým ho niekto z tohoto pomyselného trónu zosadí. 

 

PAPALALULU - 1.MIESTO

Absolútny hegemón súťaže, ktorý za posledné tri roky prehral iba dva zápasy s FC BPN a inak tomu nebolo ani v tomto ročníku. Unikátny plný počet bodov mu pokazil v poslednom kole a poslednej minúte prekvapivo Engerau Boys, s ktorým uhrali dvojbodovú výhru po penaltách. Najtesnejšie výsledky o dva góly mužstvo Mira Žídzika uhralo s FC BPN (7:5) a Interom (5:3). Vo zvyšných zápasoch ho potrápilo azda len Mystery, ktoré do 50 minúty hralo nerozhodne 6:6. 

Pohľad redakcie:

Osembodový náskok pred nadstavbou znamená, že na potvrdenie prvého miesta pred playoff bude Papala stačiť získať 8 bodov. Vstup do playoff z prvého miesta je tak priam istý. Ale práve v tom tkvie zradnosť situácie. Pohár Jozefa Václava za prvenstvo v základnej časti už Papala nikto nevezme, ale titul víťaza ligy znamená prejsť troma kolami playoff. Papala hráva aj druhú súťaž v malom futbale a tam zažili dva krát po sebe vypadnutie v skorých kolách v playff. To posledné z Engerau bolo doslova šokom a práve v tom je čaro playoff. Modro bieli sú jasným adeptom na zisk a obhajobu trofeje. To sa im podarí ak bude mužstvo v top zostave najmä na zápasy playoff, a práve tam môže byť slabina mužstva. Uvidíme teda ako to Miro Žídzik zmanažuje a či tlak na TOP favorita ustojí.  

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
3. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
4. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
5. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
6. PAP Miroslav Židzik 3 Gólov
7. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov