|
Ivan K.

Po základnej časti #1: Galacticos so skvelým záverom, RK čaká na reštart

BRA

Základná časť sezóny je za nami a my sme sa pozreli ako si v elitnej súťaži počínali mužsvá a manažéri jednotlivých tímov. Tentokrát sme sa pozreli na mužstva, ktoré okupujú posledné 4 priečky 12- členného pelotónu.

RK ACADEMY – 12.MIESTO

Mužstvo R.Kužela patrí dlhodobo k stáliciam malého futbalu v Bratislave. A napriek tomu, že už niekoľko rokov nepatria medzi špičku , sú stále rešpektovaným mužstvom. Túto sezónu žiaľ budú považovať za jednu z najneúspešnejších. Ich púť začala s „kúzelníkmi“ z Mystery a aj keď ich súper bol v zápase favoritom, na svoj triumf sa museli doslova narobiť. Do 40.minúty bol stav nerozhodný a mužstvo ťahané R.Görögom vyzeralo byť veľkým sústom pre mnohých v lige. O týždeň neskôr vzdorovali aj behavým Interistom a po prehre 7:9 sa čakalo, že si čoskoro RK pripíše prvé body do tabuľky. Žiaľ , nasledujúce 3 kolá dostali až 34 gólov od svojich súperov a entuziazmus a nádej na skvelú sezónu pomaly vyprchali. Jediný bod si tento sympatický tím pripísal paradoxne proti veľkému favoritovi „MENEŽERIS“ , s ktorými prehrali až po penaltách, no a práve tento bod nakoniec chýbal Menežérom na postup do TOP6. Nekončiace trápenie sa ukázalo v zápase proti AC Glóbus, kde RK nedokázalo za 60 minút streliť ani jeden gól.

Pohľad redakcie: Mančaft RK bude po prestávke bojovať o trofej P.Šelmeciho, kde samozrejme môže prísť obrat vo výkonoch, ale bolo by to veľké prekvapenie . Ich najväčšou úlohou by mal byť akýsi reštart mužstva, s ktorým opäť nasledujúcu sezónu môžu bojovať o vyššie pozície. V kádri RK je niekoľko zaujímavých individualít, tí však pri svojej absencii znižujú silu viac ako to býva pravidlom pri iných tímoch. Klobúk dole dávame pred manažérom R.Kuželom, a veríme, že pri jeho schopnostiach a snahe svoj tím dostane na pozície, ktoré obsadzovali v minulosti.

GALACTICOS – 11.MIESTO

Galacticos na časy, kedy bojovalo o vrchné priečky už len spomína a posledné roky sa výsledkovo trápi. Minulý ročník dokonca vypadli z 1.BLMF, no tento rok sa na základe „divokej karty“ opäť objavili medzi elitou. Tím sa trápi hlavne v koncovkách. Počtom 46 strelených gólov sú v tejto štatistike síce predposledný, no ich reálna ofenzívna sila nie je reálne v tak katastrofálnom stave. Po príchode P.Imricha sa do koncoviek dostávajú stále viac, žiaľ priemer 4,2 strelených gólov na zápas ukazuje ich zlú efektivitu. Hra sa ku koncu základnej časti začala zlepšovať a z posledných 5 zápasov získali 9 bodov – čo je zaujímavý základ pred druhou časťou súťaže. Veľké víťazstvá zaznamenali v zápasoch proti Menežeris a Riňošom.

Pohľad redakcie: V mužstve chýbajú ešte traja „Imrichovia“, ktorí by svojou rýchlosťou a dravosťou dokázali konkurovať dnes už mladým a silnejším mužstvám v BLMF. Galacticos však skúsenosťami vie potrápiť aj silných súperov a dostať ich v zápase pod tlak. Ten však nedokážu veľakrát pretaviť do gólu, ak sa táto štatistika zlepší v druhej časti súťaže môže patriť k príjemným prekvapeniam.  

AC GLÓBUS – 10.MIESTO

Mužstvo manažéra A.Tichého si určite predstavovalo lepšie umiestnenie po základnej časti. Aktuálny držiteľ Pohára P.Šelmeciho sa počas sezóny musel veľakrát popasovať s absenciou svojich hráčov, pričom niektorí boli práve tí rozdieloví. Tím, pre ktorých je BLMF domáca súťaž si pripísal len 3 víťazstvá aj to proti posledným dvom mužstvám a proti zdecimovanému AC N3M, ktorých porazili po penaltách. Do kádra prišiel ďalší z Gálovcom, tentokrát Adam, no ani ten nedokázal tímu dodať tú správnu energiu. Ich najväčšie hviezdy Andrej Gála a Matúš Čarnogurský vsietili dokopy svojím súperom dokopy 19 gólov. Manažér A.Tichý sa musel popasovať aj s problémami so zostavou. Tie sa prehĺbili do takej miery, že v zápase proti Pudingáčom si muselo mužstvo AC Glóbus pripísať veľmi nepopulárnu kontumáciu.

Pohľad redakcie: Mužstvo má v lige svoje miesto a treba povedať, že na vyššej pozícií ako teraz okupujú. Tím sa napriek všetkému dal dokopy a vycestoval na MSR, na ktoré sa dostali vďaka divokej karte. Keďže sa tento turnaj odohrával v Banskej Bystrici, nie je pre tímy z Bratislavy ľahké zložiť mužstvo a vycestovať. Manažér A.Tichý už dokázal minulý rok, že dokáže tím dať dokopy a ukázať na ihrisku kvalitu. Podľa nášho názoru, ak sa zlepší dochádzka tímu, ukáže sa to aj na ihrisku a Glóbus by sa mal vrátiť na pozície do TOP 6. Pohár P.Šelmeciho budú chcieť obhájiť a ich šance nie sú vôbec malé.

ENGERAU BOYS – 9.MIESTO

Tím okolo M.Topora hráva už nejaký čas s novou generáciou hráčov. Mladí, šikovní a dokonca niektorí aj skúsení z najvyššej futsalovej súťaže dokážu narobiť problém komukoľvek v lige. Ich hra veľakrát pripomína práve futsalový štýl, s ktorým si veľa neskúsených mužstiev nevie dať rady. K tomu fantasticky chytajúci D.Podhajeczky, či gólostroj N.Pochylý, ktorý strelil za svoje mužstvo 15 gólov, je dobre poskladaná mašina. Tím sa nedostal do TOP 6 ani minulý rok, a nedokázal to ani tento, čo vedenie  určite vníma ako neúspech.  Je však na dobre ceste zabojovať o dve pozície, ktoré zaručujú Play Off. Ich útočná sila je naozaj dobrá. 77 gólov, čo je priemer 7 za zápas je jasná ukážka toho, že majú na čom stavať. Dôkazom je aj uchmatnutie bodu proti suverénnemu Papalalulu v poslednom kole, čo sa nepodarilo v tejto sezóne nikomu.

Pohľad redakcie: Výmena „starej generácie“ za novú bol ťah par excellence. Dôležité bude, či sa podarí tento tím mať dlhodobo pokope. Ak áno, je veľká možnosť že o niekoľko rokov budeme mať v Bratislave ďalší tím, ktorí bude súčasťou veľkej šestky celkom pravidelne. Nevýhoda je účinkovanie v niekoľkých súťažiach. Tento fenomén ide pomaly do úzadia, zatiaľ čo pred niekoľkými rokmi takto fungovali viaceré mužstvá. Manažéri sa postupom času dostávali pod tlak a aj výkonnosť mužstiev bola vždy v jednej zo súťaží nižšia.

Druhý diel článku (5 - 8.miesto) nájdete tu.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 3 30:11 9
2. FCR FC Riňoši 3 15:9 9
3. ENG Engerau Boys 3 23:11 6
4. AFC AFC Oravan 3 15:8 6
5. PAP Papalalulu 3 13:11 6
6. MEN Menežeris 3 13:12 6
7. ALL All Star 3 15:19 3
8. BAR Baroňáci 3 11:24 0
9. SHA The Shadows 3 7:22 0
10. ACN AC N3M 3 8:23 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 12 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 6 Gólov
3. BPN Milan Nestorik 6 Gólov
4. FCR Jakub Paštinský 5 Gólov
5. ENG František Hečko 4 Gólov
6. ENG Roman Rusnák 4 Gólov
7. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov