|
Stanislav Cintavý

1.BLMF: Papalalulu výhrou v Derby della Garda, získala Pohár Jozefa Václava

BRA

Výhrou nad FC BPN sa Papalalulu definitívne dve kola pred koncom, stal víťazom základnej časti ligy a získa Pohár Jozefa Václava.

O vyrovnanosti ligy sme popísali už veľa článkov, ale situácia v tabuľke je naozaj neuveriteľná. 

Definitívnu istotu postupu do TOP6 má víťaz základnej časti a AC N3M.  Osemnásť bodoví BPN a Mystery potrebujú na istotu postupu  získať aspoň bod z dvoch zápasov. 

O zvyšné dve priečky sa však zomelie vážna bitka, pretože šancu ma stále aj desiaty AC Glóbus (10b). 

FC BPN - PAPALALULU 5:7

V 9.kole bolo jasným ťahákom Derby della Garda medzi Papala a FC BPN. Zápas splnil parametre šlágru, hoci väčšinu zápasu viedol aktuálny majster. BPN sa ujal vedenia, avšak potom po chybách v obrane Papala strhlo zápas do stavu 1:4. FC BPN sa opäť nadýchol a znížil na rozdiel jedného gólu. Majster však odskočil na bezpečný rozdiel, aby napokon BPN dramatizoval v závere dvoma gólmi v Power play na konečných 5:7. Zápas bol však vyrovnaný a prípadne opakovanie v TOP6, či playoff bude ozdobou ročníka. 

 AC N3M - MENEŽERIS 7:4 

V tradičnej nedeľnej predohrávke sa prvý krát v sezóne predstavila hviezda N3M Daniel Mašulovič a ukázal sa tak ako sa patrí. Konto súpera zaťažil piatimi gólmi a svoj N3M poslal definitívne do TOP6. Menežeris bude musieť o postup zabojovať v zápasoch proti Engerau a AC Glóbus. 

GALACTICOS - MYSTERY 4:7 

Mystery sa nenápadne šplhá tabuľkou nahor a reálne môže skončiť na bronzovej priečke, čomu chceli zabrániť hráči Galacticos, ktorí ťahali sériu dvoch výhier. Aj v tomto zápase viedlo dlho 2:0, ale Mystery napokon zápas otočilo aj vďaka návratu svojej niekdajšej hviezdy Ladislava Pecka. Mystery ešte čaká silný Inter a  Pudingáči, pri plnom bodovom zisku a prípadnom zakopnutí FC BPN, môže Mystery skončiť na tretej priečke po základnej časti.  

PUDINGÁČI - ENGERAU 7:12

Pudingáčom sa rozsypáva sen o TOP6, tento krát mali problém so zostavou aj brankárom a tak sa nieto čo čudovať, že družina okolo Majky Topora zvládla zápas na výbornú a svojho súpera preskočila v tabuľke. Vybojovať TOP6 budú mať však hráči Engerau veľmi ťažké pretože pred nimi stoja zápasy proti Menežeris a Papalalulu. Pudingáči majú pred sebou AC Glóbus a Mystery.  

RINOSI - RK ACADEMY 5:4 

Rinosi urvali v dohrávkach cennú výhru nad N3M a nadviazali na ňu vydretým víťazstvom proti RK Academy, ktorí siahali na bod. Pre Rinosov majú tieto body cenu zlata, pretože ich katapultovali na 6 postupovú priečku pričom v posledných dvoch kolách im v ceste stoja Galacticos a Inter. Ak tieto duely zvládnu, nemusia sa pozerať na výsledky súperov a do TOP6 postúpia. 

AC GLOBUS - INTER 4:8 

Zápas, ktorý mal prívlastok 6-bodový sa zlomil po červenej karte za stavu 4:4. Po tejto karte inkasoval Globus štyri góly, ktoré mu znížili šance na TOP6. Avšak ich záverečné dva zápasy s Pudingáčmi a Menežeris ešte nádej môžu vkresať. Interu naopak na postup stačí získať 3 body v dvoch zápasoch proti Mystery alebo Rinochom na istý postup.  

Po základnej časti sa 1.BLMF rozdelí na TOP6 a LAST6, kde mužstvá odohrajú zápasy každý s každým. Následne všetkých šesť tímov z TOP6 a dvaja najlepší zo spodnej šestky vytvoria playoff ôsmych mužstiev o titul BLMF. 

Zvyšná štvorica si to z najlepšími mužstvami 2.BLMF rozdá o Pohár Patrika Šelméciho. 

Body po základnej časti sa prenášajú a o poradí v tabuľke rozhodujú vzájomné zápasy. 








submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
4. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
5. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
6. PAP Miroslav Židzik 3 Gólov
7. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov