|
Kevin Debrujne

Topor: Nič iné ako postup zo skupiny neberiem

BRA

Jedno z najaktívnejších mužstiev čo sa týka účastí na podujatiach. Na posledných MSR im chýbal kúsok šťastia v penaltovom rozstrele, aby vyradili neskoršieho semifinalistu. Engerau Boys si budú chcieť napraviť chuť práve na Winter Cupe.

Mužstvo štartuje v oboch ligách v Bratislave a navyše zastúpenie má aj vo futsale. V BLMF malo minulú sezónu až 4 mužstvá, čo je absolútny rekord, miestenku však napokon získali vďaka umiestneniu v bratislavskej Toplige. To a akými ambíciami cestujú na Winter Cup nám ozrejmil manažér mužstva Mário Majky Topor. 

Tradičná otázka pre každého manažéra. Si spokojný so zostavou s ktorou cestuješ do Korne?
 

Nemôžem povedať že nie som, nakoľko v rámci okolnosti, ktoré sprevádzajú tento dátum to mohlo byť aj horšie.  Určite sa ideme pobiť o dobrý výsledok a nie len na výlet aj keď nám chýbajú niektorí kľúčoví hráči. 

Najviac vrások ti asi spôsobil výpadok na brankárskom poste...

Žiaľ máš pravdu no taký je fotbal.... Toto je z jedna veci, na ktorú som narážal v predchádzajúcej otázke, že nie som nespokojný so zložením tímu, ale vždy môže byt lepšie. Dominik Podhajeczky nám žiaľ pre zranenie z futsalu vypadol na 4-6 týždňov a Michal Petrovič má žiaľ pracovne povinnosti. Alan Tichý ide do Korne pracovne so zväzom a Mišo Mlynek dostal skôr pozvánku do timu Brothers.   Nakoľko nebolo moc času vyriešiť tento post, naskytla sa mi myšlienka osloviť brankára  ktorého poznám. Je ním Jaroslav Olejnik z timu FC Pudingáči, ktorého si vezmeme do Korne na hosťovanie. Jara mám napozeraného zo zopár zápasov aj proti nám a  viem, že sa jedna o kvalitného brankára. 


Dobre poďme sa už pozrieť na vašu skupinu. Už v predošlom článku sme signalizovali, že tentokrát ste mali pri žrebe veľké šťastie. Dostali ste veľmi hrateľnú B skupinu. Čo hovoríš na tímy a poznáš niektoré z nich? 

Z počutia alebo z videnia poznám všetky tímy, ktoré mame v skupine. Avšak doposiaľ sme hrali len proti Túlavým citrónom z Nitry na turnaji v hale Pezinku a tam sme im podľahli.   Tím z Piešťan 365 Gym viem, že patrí vo svojom meste k elite a bude zaujímavé proti ním hrať, ale čo od nich očakávať to vôbec  netuším.  A na záver tím z Martina Bambariaci budú herne pre nás neznáma, ale z počutia viem, že sa jedná o veľmi húževnatý a bojovný tím. Z pohľadu prognóz a hlavne  oproti iným skupinám nič iné ako postup  neočakávam.  Kľúčová bude aktuálna forma, ale aj chémia a samozrejme štastie, ktoré je na takomto turnaji potrebné. Tešíme sa na všetkých našich súperov a dúfam, že postup zo skupiny ukopeme. 


Aký celkový výsledok očakávaš?
 

Do Korne ideme síce skromne od zápasu k zápasu, ale jasným cieľom je postup to TOP8. Pokúsime sa urobiť maximum preto aby sme z Korne odchádzali so vztýčenými hlavami, ako naposledy v roku 2020, keď sme podľahli štvrťfinále mega favoritovi Atletico Trnava 1:2. Vtedy nám Korňa výsledkovo vyšla a dúfam, že aj tuto sobotu na to nadviažeme.  


Čo hovorím na kurz, ktorý na vás vypísala Niké?

 
Som vcelku šokovaný, ale beriem to. Podľa kurzov sme vlastne skupinový outsider, ale možno to tak bude aj lepšie a nebude sa od nás veľa očakávať a vyhneme sa zbytočnému tlaku.  Aj pred MSR v Košiciach nám nik neveril a podal som si na účasť nás v semifinále a keby bolo pri nás viac šťastia tak by mi tiket vyšiel :-).  Každý zápas začína od 0:0 a hra sa len 20 minút, skončiť to môže hocijako snáď ale pre nás so šťastným koncom.


Koho favorizuješ na celkového víťaza? 

Podľa súpisiek sú jasnými favoritmi Atletiko Trnava, na ktoré nebude stačiť ani vicemajster BLMF  FC BPN a tiež Hydrokres Prešov. Ale podľa mňa titul nezíska ani jeden z nich. Pri 20 minútovom zápase sa zrodí prekvapenie a títo dvaja si to rozdajú len v zápase o bronz :). 




submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 1 14:3 3
2. FCR FC Riňoši 1 5:2 3
3. MEN Menežeris 1 7:5 3
4. ENG Engerau Boys 1 5:4 3
5. PAP Papalalulu 1 3:2 3
6. ACN AC N3M 1 2:3 0
7. AFC AFC Oravan 1 4:5 0
8. BAR Baroňáci 1 5:7 0
9. SHA The Shadows 1 2:5 0
10. ALL All Star 1 3:14 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 4 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
4. BPN Milan Nestorik 2 Gólov
5. FCR Jakub Paštinský 2 Gólov
6. BPN Patrik Juhos 2 Gólov
7. ENG Roman Rusnák 2 Gólov