|
Stanislav Cintavý

V ročníku 2024 uvidíme v 1.BLMF až štyroch nováčikov, favoriti sú tí istí

BRA

Naruší hegemóniu trojice stálic BLMF niektorí z iných štandardných tímov, alebo dokonca priamo jeden z nováčikov?

Ročník 2024  bude v 1.BLMF až 10-členný a odohrá sa v základnej časti klasickým ligovým dvojkolovým systémom. Následne poslední štyria odohrajú osemfinále. Dvaja víťazi a TOP6 tímov tak vytvorí štvrťfinálové dvojice, ktoré pokračujú až do finále. 

Kto sú účastníci sezóny 2024? 


FC BPN - dvojnásobný víťaz SZMF Winter cupu, dvojnásobný vicemajster Slovenska a Majster Slovenska z roku 2021, 3 násobný vítaz BLMF.  Tím píše už 16 rokov fungovania a patrí medzi elitu malého futbalu nielen v našej lige, ale aj na Slovensku. Do najbliších MSR v lete, môžeme oficiálne tento tím pasovať ako klubového lídra na Slovensku, keďže v januári zvíťazili na Winter Cup 2023 v Korni. 

AC N3M - obhajca trofeje, ktorý zvíťazil v BLMF už dva krát po sebe, celkovo tri krát. Tím s výraznými individualitami, bude opäť patriť k favoritom. Predpokladáme, že v ich drese uvidíme aj niektorých hráčov Mystery, ktoré ohlásilo ukončenie činnosti. 

PAPALALULU - tradičný účastník a najúspešnejšie mužstvo BLMF so štyrmi titulmi. Vekový priemer síce patrí k najvyšším ale disponujú obrovskými skúsenosťami a najmä azda jedným z najlepších hračou na Slovensku - Martinom Jurkemikom. Na poslednom Winter cupe skončili na piatom mieste. 

ENGERAU BOYS - neustále sa zlepšujúce mužstvo, ktoré v BLMF zatiaľ získalo iba titul z 2.BLMF, v minulom roku dokonca vypadlo už v štvrťfinále. Tento rok však Majky Topor má oveľa vyššie ambície, ktoré vychádzajú najmä z krásneho bronzového umiestnenia na Winter Cupe v Korni. 

MENEŽERIS - mužstvo, ktoré dokázalo dva krát poraziť v minulej sezóne víťaza z N3M a napokon získalo bronz. Je to tradičný "čierny kôň" súťaže, ktorý ale dokáže aj prekvapujúco zakopnúť. 

RINOSI - chlapci sú v BLMF vyše 5 rokov a tak ako rastú, tak rastú aj ich výkony. Ak prídu v plnej zostave tak dokážu konkurovať aj tým najlepším. V poslednom ročníku vypadli v štvrťfinále s N3M, ale rozhodujúci gól inkasovali až dve minúty pred koncom. 

THE SHADOWS - mužstvo ktoré šokovalo na BLMF Winter Cupe, pretože vyradilo Engerau a aj FC BPN, pričom vo finále prehralo iba o gól s Papalalulu. V Toplige sú v druhej lige, avšak ich ambície sú prvoligové. V BLMF budú chcieť bojovať o priečky zaručujúce postup na národne podujatia. 

ALL STARS - mužstvo ktoré pred pár rokmi hralo BLMF, ale nižšiu súťaž. Jedná sa mladších chalanov, taká dvojička Rinosov. Uvidíme s akými ambíciami budú v tomto ročníku, ale určite dajú o sebe vedieť. 

BAROŇÁCI - absolútna novinka na mape malého futbalu. Mužstvo ktoré by malo byť poskladané z chlapcov hrajúcich nižšie futbalové ligy, začne svoje pôsobenie hneď v našej 1.BLMF.  V dnešnej dobe je naozaj cenné privítať úplne nový tím a preto sa na chalanov tešíme a držíme im palce. 

ANTI FOOTBALL CLUB ORAVAN - klub zložený najmä z chalanov z Oravy je osviežením bratislavských ligových trávnikov, pretože v Toplige taktiež odohrajú svoju prvú 1.ligovú sezónu. V rámci BLMF môžu byť skutočným čiernym koňom a pokojne môžu zaútočiť aj na tie najvyššie priečky. 

Zoznam všetkých účastníkov 1.BLMF nájdete tu. 



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
3. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
4. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
5. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
6. PAP Miroslav Židzik 3 Gólov
7. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov