|
Stanislav Cintavý

1.BLMF: Dve prehry AC N3M posunuli do čela FC BPN a prekvapujúco Menežeris

BRA

Aj 1.BLMF je nevyspytateľná a to v plnej miere potvrdili dohrávky, ktoré menili poradie na čele tabuľky.

AC N3M si mohlo zásadne upevniť pozície na čele tabuľky, hralo s druhým a tretím a v prípade zisku 6 bodov by výrazne odskočilo v tabuľke. Napokon bolo všetko inak a do 6.kola 100%-né N3M prehralo v závere jarnej časti tri zápasy po sebe. V dohrávkach najprv senzačne nestačilo na Menežeris 3:4, aby potom sériu neúspešných výsledkov zakončili prehrou s FC BPN 2:6. 

Naopak práve Menežeris a FC BPN mali výborný záver a budú tak okupovať čelo tabuľky, pričom však Menežeris má zápas k dobru za predohrávku duelu s Rinosmi.

FC BPN paradoxne najväčších súperov zdolal, keď si poradil s Papala (8:2), Menežeris (12:5)  aj N3M a vo všetkých prípadoch celkom jednoznačne. Body však prekvapivo stratil s Mystery (3:6) a Engerau (5:10) pre ktorých to bolo v úvode dlho jediná výhra. Výhrou pre FC BPN je však objav lídra streleckej tabuľky celej ligy Šimona Štefanca s 26 gólmi. 

Rozhodne najväčším prekvapením je umiestnenie Menežeris, ktoré zaknihovali len dve prehry (BPN a Engerau) a tiež zlé umiestnenie Papala, ktorému patrí až piata priečka, ale má zápas k dobru s Rinosmi. Vicemajster z minulej sezóny až tri krát prehral po penaltách, čo je negatívny rekord ligy, pričom vo všetkých troch zápasov viedol, ale vždy nezvládol záver (Rinosi, Engerau, Menežeris). Naopak dva krát zdolal Mystery, čo sú jediné dve výhry na ihrisku (má ešte kontumačnú výhru).   

Po katastrofálnom úvode smeruje nahor tabuľkou tradičné Engerau, keď z posledných štyroch zápasov vyhralo tri a rozhodne v boji o TOP4 nepovedalo posledné slovo. Paradoxne dve výhry zaknihoval z lídrami tabuľky BPN a Menežeris. 

Predsezónne ciele si vysoko postavilo ambiciózne Mystery, avšak z TOP tímov dokázalo vyhrať iba nad FC BPN, ktorému v danom zapase chýbal spomínaný kanonier Simon Stefanec.. Mystery naopak dokázalo v danom zapase postaviť to najlepšie čo majú a zrejme toto môže byť cesta ako poraziť ktorékoľvek muzstvo. Mrzieť ich musí aj prehra s Menežeris na penalty, keď viedli už 5:2 desať minút pred koncom a taktiež prehra v poslednom zápase jarnej časti proti Papala, ktorý mal prívlastok 6 bodový.  V boji o TOP4 tak bude kľúčový zápas s Engerau. 

Rinosi ani nesklamali ani neprekvapili, body zobrali Papala, Engerau a Interu, v jesennej časti však môžu byť čiernym koňom súťaže. 

Počas sezóny sa premenoval tím Lions na FC INTER, keď prišli aj noví hráči a vo svojom druhom zápase predviedli, že s nimi treba počítať, pretože Engerau sa natrápilo a výhre 3:2 rozhodli až 3 minúty pred koncom. 

V základnej časti sa odohrá 14 kôl, pričom prvá štvorica má automatický postup do štvrťfinále, mužstvá na 5-8 mieste odohrajú osemfinále z prvou štvoricou 2.BLMF. 


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. BAR Baroňáci 2 16:16 0
8. ACN AC N3M 2 8:10 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:24 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
4. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
5. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
6. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
7. BPN Silvester Jáger 3 Gólov