|
Vlado Goffra

1.BLMF: Ako sa darí mužstvám v prvej lige a kto splní svoje pred sezónne ambície?

BRA

Po niekoľkých týždňoch sme sa pozreli na mužstvá z elitnej 1.BLMF. Okrem neúplnej tabuľky je zaujímavé sledovať výsledky tradičných tímov, ktorí boli pred sezónou považovaní za favoritov. Poďme si to rozobrať na drobné a pozrieť sa na jednotlivé tímy a ich doterajšiu cestu v tejto sezóne. Zápasy, ktoré boli neodohraté sa dohrajú pred prázdninami.

AC N3M

Mužstvo, ktoré obhajuje prvenstvo z minulého ročníka odohralo zatiaľ tri zápasy. Vo všetkých dueloch nad súperom dominovalo. Chlapcom z ENGERAU BOYS naložili 13 a mladým puškám z FC LIONS dokonca 17 gólov, viac odolávalo len Mystery, ktoré pár minút pred koncom držalo remízu. Skoro o polovicu sa postarala jedna z dvoch najväčších hviezd D.F. Mašulovič, ktorý dal  16 gólov a na ďalších sa podieľal asistenciou. Mužstvo sa bude spoliehať práve na neho a Mareka Riga, pričom obaja sú kľúčovými hráčmi a bude veľmi dôležité, ako sa podarí manažérovi J.Holešovi nasadzovať oboch v kľúčových zápasoch, ktoré ich čakajú v júni.



 PAPALALULU

Úradujúci vicemajstri BLMF sa momentálne nachádzajú v kríze, na čo nie je malofutbalová verejnosť moc zvyknutá. V prvom kole nastúpilo mužstvo M. Židzika proti Mystery. Vyrovnaný zápas však dokázali vďaka skúsenostiam vyhrať tesne 3:2, no to bolo zatiaľ ich posledné víťazstvo na ihrisku v doterajšom ročníku. Prišla nečakaná prehra s Riňošmi 4:5 po penaltách, a následne prehra s BPN.  Výsledkovo sa mužstvo  trápi aj v inej bratislavskej súťaži, v ktorej dlhodobo hrajú. Či je to len krátkodobý proces, alebo nastáva veľký zlom v histórii tohto mužstva, uvidíme neskôr.  Treba však povedať, že káder mužstva je nabitý kvalitnými menami, ktoré sa dostali aj do reprezentácie. Model sútaže však dáva Papala šancu uhrať medailové pozície aj z nižšieho umiestnenia v základnej časti.

Tradičný tím FC BPN sa netají, že by sa rád dostal na stratené pozície a tým pádom vedenie muselo vhodne doplniť káder. To sa (ako sa zatiaľ zdá) podarilo a podľa výkonov rastie v mužstve nová hviezda Š. Štefanec a na hosťovanie prišiel aj hráč Engerau František Hečko. Štefanec so skúsenosťami z Talianska potvrdzuje svoje kvality a v 4 zápasoch strelil už 14 gólov. O vyrovnanosti ligy sa však presvedčilo aj BPN. Zatiaľ, čo Riňošov rozdrvili 15:3 prišla nečakaná prehra od Engerau Boys 5:10. Paradoxom je, že práve s Engerau dlhodobo spolupracuje na rôznych fórach. Chuť si však napravili, keď vo veľkom derby s Papalalulu dokázali uchmatnúť všetky tri body po výsledku 8:2. Aj v tomto zápase bol kľúčovým hráčom práve Štefanec, ktorý strelil Maglenovi v bráne Papalalulu až 4 góly. Výhru nad Papala potvrdili aj v ďalšom zápase proti Menežeris, ktoré zdolali jasne 12:5. 



Ambiciózne mužstvo opäť pred sezónou rozvírilo vody. Prvým činom bol príchod N.Gagiča z konkurenčného Papalalulu. Hneď na to prišlo vyhlásenie ich manažéra „Pána Ivana“ , že pre fungovanie a existenciu klubu je potrebné získať v tomto ročníku medailu, čo podľa nášho názoru zbytočne spôsobilo tlak na hráčov. Pre tento cieľ realizačný tím získal zaujímavé posily, na čele s ich najväčšou hviezdou E.Čikošom. Sezónu však mužstvo okolo kapitána M.Tomana nezačalo ideálne. Po dobrom zápase no s nulovým bodovým ziskom s Papalalulu (2:3) nasledoval duel s Menežeris (3:6), po ktorom vznikli polemiky o schopnosti splniť predsezónny cieľ. Nasledujúce tri zápasy však kúzelníci zvládli bravúrne a po víťazstvách s FC LIONS (9:5), FC RIŇOŠI (11:2) a ENGERAU BOYS (12:3) opäť získavajú potrebné sebavedomie. Mystery má v kádri individuálnu kvalitu, otázkou ostáva, ako dokážu zvládať dôležité zápasy s Papalalulu či BPN. Práve nad druhým menovaným ešte kúzelníci vo svojej histórií ani raz nevyhrali. Tento rok to však chcú zmeniť.


MENEŽERIS

Mladí, šikovní a futbalovo zdatní chlapci z Menežeris si túto sezónu odohrali zatiaľ len 3 zápasy. V dvoch si pripísali 3 body a následne prišla studená sprcha v zápase s FC BPN. Menežeris sa dlhodobo držia medzi bratislavskou elitou, a tím okolo ich najväčšej hviezdy M.Sádovského je pri ich plnom zložení veľmi ťažko zdolateľné. Svoje by o tom vedeli povedať hráči FC BPN, ktoré ich nedokázalo poraziť v dôležitom ¼ finálovom súboji v poslednom ročníku. Aj Menežeris však zasiahlo do prestupového trhu, keď do svojich radov získalo M.Gogu. Či sa táto zaujímavá posila osvedčí a zapadne do mužstva budeme naďalej sledovať. Menežeris je taktiež jedno z mužstiev, ktoré budú BLMF reprezentovať na najbližších Majstrovstvách Slovenska v malom futbale. 

 FC ENGERAU BOYS


Už legendárne mužstvo M. Topora má vo svojich radoch zaujímavé mená, ktoré v budúcnosti môžu spraviť dieru do sveta malého futbalu. Mladé, behavé pušky môžu narobiť veľké problémy aj skúseným tímom v BLMF. Veľká obmena kádra bola obrovským krokom dopredu, hlavne pri budovaní tímu do budúcnosti. Veľkým plusom bude, keď sa manažérovi mužstva podarí hráčov udržať na dlhšie obdobie a bude môcť s nimi pracovať na zlepšovaní a posnažiť sa o návrat medzi špičku malého futbalu v Bratislave. Napriek tomu, že hráči v kádri Engerau Boys sú futbalovo šikovní, majú ešte medzeri v samotnej hre. To sa však časom môže výrazne zlepšiť, ak ostane mužstvo pohromade. Okrem senzačnej výhre s FC BPN sa výsledkovo trápia a najmä posledná prehra s Riňosmi ich bude určite mrzieť. 


FC LIONS / FC RIŇOŠI


Oba tímy, ktoré patria medzi najmladšie v elitnej 1.BLMF. Napriek nie ideálnym výsledkom však ukazujú, že môžu ešte zamiešať karty v boji o predné pozície. Síce sa nepredpokladá, že by jeden, či druhý tím bojoval po prvú polovicu tabuľky, ich spôsob hry môže narobiť problémy práve favorizovaným tímom. Úplne jasným dôkazom je zápas Riňoši – Papalalulu, v ktorom dokázali mladí chlapci vyhrať po predĺžení nad jednoznačným favoritom.  Ich dobrá kondícia, behavosť a futbalová tvrdohlavosť môže pôsobiť na skúsené tímy rozpačito a nebudú vedieť reagovať. Na druhú stranu sú to mužstvá, ktoré doplácajú na horšiu pozičnú hru a mnohokrát nedokážu dobre zareagovať na nepriaznivý vývoj zápasu. Napriek tomu bude radosť sledovať ich zlepšenie a ktovie, možno sa stanú čiernym koňom celého ročníka.


submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
3. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
4. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
5. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
6. PAP Miroslav Židzik 3 Gólov
7. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov