|
Stanislav Cintavý

Štartuje nová sezóna, prvá liga bez ľahkých zápasov, druhá liga podľa vzoru Premier league

BRA

Dlhá zimná prestávka sa blíži ku konci a hoci zimné počasie ešte "bojuje" v nedeľu 2.4 sa začnú boje v BLMF.

V tejto sezóne sa predstaví celkovo 31 tímov, pričom v prvej lige ich bude 9 a druhá liga obsahuje až 22 tímov. 

Najvyššia súťaž skoncentrovala tradičné mužstvá, RK Academy a Galacticos zostúpili do 2.BLMF, naopak fúziu ohlásil Inter s tímom Lions a teda nováčikom na prvoligovej mape bude tím FC Lions. 

Prvá liga v znamení vyrovnaných duelov bez TOP favorita

K tradičným favoritom Papalalulu, AC N3M či FC BPN môžeme pokojne a smelo priradiť Mystery, Menežeris, Engerau ale aj stále sa zlepšujúcich Riňošov. Tradičný AC Glóbus bude chcieť tiež prehovoriť do poradia na TOP priečkach. To všetko znamená, že v každom kole budú zápasy vyrovnané a kvalitné a taká by mala byť liga počas celého ročníka. Šlágrom prvého kola je určite duel Mystery proti Papalalulu. 

Herný systém dostatočne preverí kvality tímov a každý s každým sa stretne až dva krát. Celkovo sa odohrá 18 kôl pričom dva krát sa odohrajú dve kolá spojene v jednom hracom dni, zápasy samozrejme budú skrátené. Bude to posledné letné kolo a posledné jesenné kolo, tak aby bolo zabezpečené, že posledné kolo základnej časti nikto nebude mať "voľný žreb". 

Víťaz základnej časti získa Pohár Jozefa Václava. Prvý štyria majú automaticky postup do štvrťfinále playoff, zvyšok pelotónu doplnia TOP2 mužstvá 2.BLMF a odohrajú osemfinále.  Osemfinálové a štvrťfinálové zápasy sa odohrajú v jeden deň. Oproti minulým ročníkom sa aj semifinále a finálové zápasy odohrajú v jeden FINAL DAY, z ktorého urobí liga atraktívne podujatie aj pre širšiu verejnosť. Víťaz playoff získa Putovný pohár pre víťaza BLMF,  ktorý je momentálne v držaní AC N3M. 

Druhá liga v rekordnom formáte a la "Premier league"

BLMF sa vždy snaží priniesť niečo nové a tento rok sme inováciu priniesli práve v druhej lige. Rozhodli sme sa pre model jednej veľkej 22 člennej ligy, ktorá sa odohrá jednokolovo. Mužstvá tak zažijú pocit veľkých líg z Anglicka či Južnej Ameriky, kde jedna či dve prehry nič neznamenajú, pretože zápasov je dostatok na to, aby sa zaváhania dali napraviť. 

Rovnako ako v prvej lige, aj druhá zažije spojené dve kola, to prvé sa uskutočni vo sviatok pondelok 8.5. 

Víťaz 2.BLMF získa trofej Patrika Šelméciho a zároveň dvaja alebo traja (podľa toho či v 1.BLMF bude 9 alebo 10 tímov) ako bonus získajú možnosť hrať playoff o majstra BLMF. 

Hracími dňami ostáva pondelok a v nedeľu sa vždy uskutočnia štyri predohrávky. Zápasy 2.BLMF trvajú 1x50 minút a zápasy 1.BLMF 1x60 min.

Harmonogram súťaže - začína sa 2.4 a posledný letný herný termín je 26.6, po letnej pauze sa štartuje v septembri a liga by svoje finále mala mať na konci októbra. 

Program prvého kola 1.BLMF nájdete tu

Program prvého kola 2.BLMF nájdete tu.

submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. ACN AC N3M 2 8:10 0
8. BAR Baroňáci 2 11:16 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:19 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
3. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
4. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
5. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
6. PAP Miroslav Židzik 3 Gólov
7. ACN Marek Rigo 3 Gólov