|
Kevin Debrujne

Na Wintercup 2023 smerujú štyri tímy hrajúce aj v našej lige

BRA

Najväčšie ambície bude mať vicemajster Papalalulu, avšak toho žreb zaradil do skupiny smrti.

Už túto sobotu sa odohrá zrejme najkvalitnejší turnaj v malom futbale na Slovensku - tradičný SZMF Wintercup 2023. 

Do 24 členného zoznamu sa dostali až štyri mužstvá, ktoré behajú na našich trávnikov. Priamo z našej ligy miestenky využili FC BPN a Rinosi. Ďalšie dva tímy Papalalulu a Engerau získali miestenky z Topligy. 

Žreb, ktorý sa konal v online streame, rozhodil 24 mužstiev zaradených v troch výkonnostných košov, do štyroch 6-členných skupín. Náročnosť turnaja podčiarkuje fakt, že zo skupiny postúpia iba dve najlepšie mužstvá. 

Engerau a FC BPN boli žrebované z prvého koša, Papala z druhého a Rinosi z tretieho koša. Zaradenie do košov bolo na základe umiestnenia z posledných Majstrovstiev Slovenska. 


Papierovo hrateľnú skupinu vyžrebovali  mužstvu Engerau, ktoré sa v B skupine stretne s 4Sport Team Prešov, Eli Academy Humenné, Vakatanka Košice, Pivkári Nitra a historicky najlepším minifutbalovým mužstvom Slovenska AS Guard Košice. 

"Engerau síce v skupine má megafavorita, avšak ten nemôže dať na súpisku futsalových reprezentantov, čo určite mierne zníži ich kvalitu. Pivkári Nitra sú tradičné turnajové mužstvo a rozhodne patria medzi širší okruh favoritov na semifinále. Zvyšná trojica je papierovo hrateľná a ak Majky Topor vyskladá dobré mužstvo, tak zrejme rozhodne zrejme duel s Pivkármi," myslí si šéf BLMF Stano Cintavý, ktorý na turnaji bude reprezentovať BLMF v roly rozhodcu spolu s Petrom Jaborekom a Andrejom Bublávekom. 

Engerau sa chystá na turnaj v kvalitnej zostave, síce s tradične mladým tímom, ale už s mnohými skúsenosťami. 

FC BPN sa dostal do asi najvyrovnanejšej skupiny D, kde si zmeria sily s bratislavskými Tiki Taka a Ako chcete, trenčianskymi Letkou a Espanyolom, ktorých doplní tím Atletiko Novejsa z Prievidze.

"Táto skupina je jednoznačne najvyrovnanejšia, nie je tu žiaden megafavorit, ale ani jasný outsider skupiny. Šancu na postup majú naozaj všetky mužstvá a každý gól a bod bude kľúčový. Rozhodujúce bude aké zostavy dokážu manažéri jednotlivých tímov vyskladať a samozrejme aktuálna forma hráčov po zimnej prestávke," myslí si  Stano Cintavý.  

FC BPN vedený George Allakajom a Michalom Bitterom by mal cestovať do Korne v pomerne silnej zostave, s viacerými bývalými reprezentantmi v malom futbale, ale aj šikovnými futsalovými akvizíciami. Výhodou pre víťaza úplne prvého Winter cupu v roku 2019 bude, že hrajú v poobednej skupine, ale aj fakt, že po posledných národných výsledkoch nepatria medzi TOP favoritov podujatia. Práve v takomto postavení nečakane vyhrali Majstrovstvá Slovenska pred troma rokmi v Piešťanoch. 

Menšie šťastie pri žrebe mali Papalalulu a Rinosi, ktorí sa stretnú v A skupine, no a tá je  tohtoročnou skupinou smrti. Spolu s nimi sa v nej totiž nachádza aj najväčší favorit podujatia Atletiko Trnava, Banco Casíno Senec, Túlave citróny Nitra a tiež Real Coholics Bratislava. 

"Jasná skupina smrti, kde sa nachádzajú podľa mňa dvaja z troch najväčších favoritov na celkový triumf. Papala aj Atletiko sú favoritmi, ale Banco aj Citróny patria tiež k širšej špičke na Slovensku. Naši Rinosi sa musia pokúsiť využiť fakt, že ich súperi podcenia, s ich postupom nikto neráta, a to môže byť pre nich napokon výhodou. Papala už tradične iné ako postup zo skupiny nemôže brať, ale tento krát to bude mimoriadne náročne," uzatvára Stano Cintavý. 

Ako už bolo spomenuté najväčšími favoritmi sú Atletiko Trnava, Papalalulu, Hydrokres Prešov a AS Guard Košice. Stávková kancelária Niké vo svojich predikciách verí aj Tiki Taka.  Papala s kurzom na víťaza 4,  BPN má kurz 22 a Engerau 40, Rinochov si môžete skúsiť za 105 :-). Všetky kurzy nájdete tu.  



submenu

Tabuľka

Bratislava (BRA) 1. BLMF
# Tím Z Skóre Body
1. BPN FC BPN 2 21:8 6
2. PAP Papalalulu 2 12:8 6
3. FCR FC Riňoši 2 12:8 6
4. MEN Menežeris 2 12:9 6
5. AFC AFC Oravan 2 12:7 3
6. ENG Engerau Boys 2 10:11 3
7. BAR Baroňáci 2 16:16 0
8. ACN AC N3M 2 8:10 0
9. SHA The Shadows 2 4:13 0
10. ALL All Star 2 7:24 0

štatistiky

Bratislava (BRA) 1. BLMF
1. AFC Matej Chorvát 10 Gólov
2. BPN Šimon Štefanec 4 Gólov
3. BPN Milan Nestorik 4 Gólov
4. FCR Jakub Paštinský 4 Gólov
5. ACN Daniel Filip Mašulovič 4 Gólov
6. MEN Tomáš Pálka 3 Gólov
7. BPN Silvester Jáger 3 Gólov